W
NW
N
N
NE
W
the Degree Confluence Project
E
SW
S
S
SE
E

Hungary

6.7 km (4.2 miles) NW of Diósjenő (Nógrád), Pest, Hungary
Approx. altitude: 460 m (1509 ft)
([?] maps: Google MapQuest OpenStreeMap ConfluenceNavigator)
Antipode: 48°S 161°W

Accuracy: 7 m (22 ft)
Quality: good

Click on any of the images for the full-sized picture.

#3: The GPS coordinates shown by OsmAnd #4: A GPX track of our visit (yes, I charged my phone after making the screenshot).

  { Main | Search | Countries | Information | Member Page | Random }

  48°N 19°E (visit #7)  

#1: The confluence point was somewhere in the shrubbery.

(visited by Peter Agoston and Éva Moussong)

English

07-Jan-2023 -- Egy nagyjából 30 kilométeres túrát tettünk Sáferkútról Királyrétre, és úgy döntöttünk, hogy az út részeként meglátogatjuk a rácspontot is, mert elég jól bele volt illeszthető az útitervbe. Itt az útvonal: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1672787332d1nj, a rácspont egy kicsivel az 5-ös számú pont után van (a valóságban néhol eltértünk az útitervtől). A rácspont viszonylag közel (kb. 10 méterre) van egy erdészeti(?) úttól. Aki ezen az úton akarja meglátogatni a pontot, annak érdemes tudnia, hogy mindkét oldalról kapuk zárják el a kérdéses részt, de az északnyugati kézzel is kinyitható, mert csak egy fémdróttal van bezárva, és a másik (rendesen bezárt) kapun is át lehet mászni.

English

07-Jan-2023 -- We took a ~30 km hike from Sáferkút to Királyrét and decided to visit this confluence point as part of the trip because it fit into the route relatively well. Here is the route: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1672787332d1nj with the confluence point being a bit after point 5 (in reality, we slightly deviated from this plan). The confluence point itself is relatively close (~10 m) from a forestry road(?). If you are planning to visit the confluence point using this road, you have to be aware that the part in question is closed from both sides by gates, but the one on the northwest is only locked by some metal wire and it can be opened by hand, and although the one on the southeast is indeed locked properly, it still can be climbed over.


 All pictures
#1: The confluence point was somewhere in the shrubbery.
#3: The GPS coordinates shown by OsmAnd
#4: A GPX track of our visit (yes, I charged my phone after making the screenshot).
ALL: All pictures on one page