W
NW
N
N
NE
W
the Degree Confluence Project
E
SW
S
S
SE
E

Russia : Rostovskaya oblast'

4.2 km (2.6 miles) NNW of Korotkov, Rostovskaya oblast', Russia
Approx. altitude: 144 m (472 ft)
([?] maps: Google MapQuest Multimap world confnav)
Antipode: 47°S 136°W

Accuracy: 5 m (16 ft)
Click on any of the images for the full-sized picture.

#2: View to the East #3: View to the North #4: View to the West #5: At the point #6: Hunters #7: The nearest farm

  { Main | Search | Countries | Information | Member Page | Random }

  47°N 44°E  

#1: View to the South

(visited by Oleg Pomogaev and serge romanowski)

Русский

11-Jul-2009 – It was a special DCP hunt for us in the southern part of Russia :)

First of all we have rented economy car in Volgograd city at 10th of July and drove to the south by M6 highway towards Elista town. We must be at first destination point 47°N 44°E before midnight.

It has been pretty easy but we couldn't do it this day. No more then 10 km after Ergeninskiy village we turned left on the paved road to Kichkino village. When we got this settlement we turned right onto a country track and drove 5 km in the deep night to the south. We have seen promising bushes near a road and decided to stop our night ride and settle a camp. In the morning after small breakfast we walked through the field along artificial planting and reached the confluence point. It was usual rural field without special attractions. Only in the western direction one can find a small farm.

Story continues here.

Русский

11-Июля-2009 – Эта поездка была организованна нами как специальный выезд «за точками» в южной части Европейской части России. Для начала мы арендовали 10-го июля небольшую легковушку в Волгограде и после обеда выдвинулись по трассе М6 в сторону Элисты. По нашим расчётам мы должны были прибыть в точку назначения 47°С 44°В к полуночи.

Поездка оказалась простой, однако мы немного не рассчитали время, в результате чего в этот день до точки мы так и не добрались. После пересечения границы с Калмыкией мы свернули налево с трассы на хорошую укатанную грунтовку с щебенкой примерно в 10 км за посёлком Ергенинский. Эта дорога вела в сторону деревни Кичкино, которая расположена в Ростовской области. Добравшись до Кичкино, мы снова повернули, но на этот раз направо и проехали ещё пять км по дороге между полей по навигатору. Так как была глубокая ночь и нужно было искать место для ночлега, мы очень обрадовались, заметив густые заросли кустарника недалеко от дороги. Там решено было разбить лагерь. Утром, после небольшого завтрака, мы отправились пешком на «покорение», вдоль искусственных посадок. Точка расположена в открытом поле. Только в западном направлении расположена небольшая ферма.

Продолжение здесь.


 All pictures
#1: View to the South
#2: View to the East
#3: View to the North
#4: View to the West
#5: At the point
#6: Hunters
#7: The nearest farm
ALL: All pictures on one page (broadband access recommended)